Hagyma Téli sarjadék

Magról és sarjhagymáról szaporítható, évelő, korai zöldhagymaként fogyasztható.
Tenyészterület: 40 x 20-25 cm.
Vetőmagszükséglet: 5-10 g/10 m2.

Hagyma Póré

Elsősorban friss fogyasztásra alkalmas, enyhén csípős ízű hagymaféle.
Sortávolság: 100-200 nap.
Vetőmagszükséglet: 3-5 g/10 m2.

Hagyma Lisszaboni ezüstfehér

A hagyma ezüstfehér színű, kissé lapított. Húsa zöldes fehér, alig csípős, kellemes ízű. Friss fogyasztásra alkalmas, hosszabb ideig nem tárolható.
Sortáv: 25-30 cm.
Vetőmagszükséglet: 60-80 g/m2.

Gyöngyhagyma Barletta

Fehér csemegehagyma, elsősorban savanyításra. A hagyma 2-3 cm átmérőjű, ezüstfehér színű. Finom, enyhén csípős.
Vetőmagszükséglet: 90-100 g/100 m2.

Hagyma Rákóczi Piroska

Egy éves termesztésű fajta. Hagymája gömb alakú, színe barna. Íze közepesen csípős. Szárazanyag tartalma viszonylag alacsony, késői érésű, jól tárolható. Sortávolság: 25-30 cm. Vetőmagszükséglet: 60-80 g/100 m.

Hagyma Makói bronz

Elsősorban dughagymáról termeszthető fajta, a Makói hagyma fehér változata. Hagymája gömböjű. Termőképessége a Makóival azonos, szárazanyag tartalma magas. Csípős.
Tenyészideje közepes, jól tárolható.
Első év: dughagyma vetés - márciusban 2-3 cm mélyre, 25 cm sortávolságra, 0,5-1 kg-ot. Felszedés augusztusban.
Második év: ültetés, duggatás - március második felében a kisméretű dughagyát, április első felében a nagyobb I. és II. osztályút azért, hogy ne fázzon meg, ne menjen magszárba.
Sortávolság 25-30 cm, ültetési mélység 3-4 cm. Folyóméterenként 15-25 dughagymát ültessünk 4-8 cm távolságra (a nagyméretűt ritkábban, a kicsit sűrűbben).
Dughagyma-szükséglet: 5-25 kg/100 m2.